top of page

Psicogeriatria

La gent gran pot presentar dificultats i patologíes associades a l'edat en l'àrea cognitiva que interfereixen en l'àmbit conductual, social i emocional.

La detecció i l'intervenció en el dèficit de les funcions mentals afavoreix el benestar psicològic de la persona ja que es poden prevenir altres dificultats generades de la pèrdua cognitiva ( alteracions de l'estat anímic, alteracions de la conducta, aïllament; pèrdua de gana i son i altres transtorns psicològics )

 

A Espai Marta es fomenta l'envelliment actiu. Es promou l'exercici mental, les conductes d'autonomia i un estil de vida significatiu i gratificant. L'exercici mental es treballa amb sessions d'estimulació cognitiva, on la persona ha de fer ús dels seus recursos cognitius entrenant-los i adquirint tècniques per a millorar el seu rendiment.

 

Les àrees que es tracten en l''estimulació cognitiva són:

  • Orientació

  • Memòria

  • Llenguatge

  • Atenció i concentració

  • Funcions executives

 

També es realitzen sessions per a assessorar i donar suport als familiars i cuidadors de gent gran. S'ofereix informació, pautes i un espai on cuidar-se a un mateix, ja que a Espai Marta, coneixem l'importància de cuidar als cuidadors.

 

Tornar enrere
bottom of page